Akcija davanja krvi u Gimnaziji premašila očekivanja

Novi Pazar – Crveni krst i Institut za transfuziju krvi Srbije organizovali su danas akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u novopazarskoj Gimnaziji. Osim gimnazijalaca i učenika drugih srednjih škola, ovoj akciji, koja je po rečima organizatora ispunila očekivanja, pridružili su se i predstavnici nastavnog osoblja.

Saldin Bibić iz Tehničke škole jedan je od onih koji su se pridružili gimnazijalcima u ovoj akciji. Prvi put dajući krv on je položio test humanosti. Postaće kaže, redobvan davalac krvi, jer, svest da na taj način nekome možeš spasiti život, dovoljno je jak motiv.

Škole su vaspitno-obrazovne ustanove, u kojima se stiču i”oblikuju” i najvrednije ljudske osobine, a psiholog i direktor Gimnazije su svojim gestom i ličnim primerom ukazali đacima na jedan od puteva humanosti.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u novopazarskoj Gimnaziji, prema oceni organizatora iz Crvenog krsta i Instituta za transfuziju krvi Srbije, premašila je očekivanja, jer je već u prvim satima sakupljeno oko 40 jedinica krvi. Ovakva akcija održaće se sutra i u Ekonomsko-trgovinskoj školi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO