Akcija “kanta pijeska za Gazu”

Istanbul- Nakon akcije “kanta leda” koja se brzo proširila svijetom i koja ima za cilj aktualizirati bolest ALS, grupa članova Stranke pravde i razvoja (AK partije) iz Konye je podržala “akciju jedna kanta pijeska” s ciljem skretanja pažnje na patnje Palestinaca koji u Gazi trpe izraelsku agresiju.

Predsjednik Udruženja mladih AK partije u Karatayu Muhamed Said Čelik na konferenciji za novinare, održanoj u vrtu jednog privatnog studentskog doma, izjavio je da su se okupili kako bi skrenuli pažnju na patnju nevinih civila zatrpanih u ruševinama tokom izraelskih napada na Gazu.
Čelik je dodao i da podržavaju akciju “istresi kantu pijeska”  koju je ispred jedne srušene zgrade u Gazi započeo predstavnik IHH-a za Gazu, Mehmet Kaya. Čelik je naglasio i da je međunarodna zajednica indiferentna za dešavanja u Gazi.
Čelik navodi da je stotine nedužnih civila ostalo pod ruševinama zgrada srušenih u izraelskim napadima, dodavši: “Birokrate, umjetnici i poznata lica se utrkuju u podršci akciji koja je započeta u virtualnom  svijetu, ali ne čuju glas nedužnih, glas djece i žena Gaze. Žrtvama bolesti ALS želimo da im Allah podari ozdravljenje. Međutim, želimo da ljudi vide i pokolj počinjen u Gazi. Podrška Gazi je naša obaveza. Nije moguće osjetiti bol naše palestinske braće koji su izgubili živote pod ruševinama, ali ovako želimo skrenuti bar malo pažnje na ovaj zločin”.
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO