Amela i Elzan šampioni Balkana u dvorani

Atletičari Novog Pazara i reprezentacije Srbije Amela Terzić i Elzan Bibić osvojili su danas zlatne medalje na Prvenstvu Balkana u dvorani, koje je održano u Istanbulu.

Terzić je slavila na 3.000 metara vremenom od 4:17,64 minuta.

“Zadovoljna sam kako je trka tekla, a još više njenim rezultatom. I dalje sam prva na Balkanu, što je najbitnije”, rekla je Terzić, a prenosi sajt Atletskog saveza Srbije.

Bibić je do trijumfa na 3.000 metara stigao ostvarenjem od 8:08,34 minuta.

“Trka se odvijala onako kako sam hteo. Poslednjih 400 metara osetio sam bol u tetivi i razmišljao sam da li da dodam gas ili usporim, ali odlučio sam da se borim i ne prepustim nikome tron”, kazao je Bibić.

Sjeničanin Asmir Kolašinac završio je kao četvrti u bacanju kugle sa 20,06 metara, dok je Pazarka Teodora Simović bila pretposlednja, deveta na 3.000 metara sa 10:02,41 minuta.

“Očekivanja nisu ispunjena. S obzirom da sam u dobroj formi i da sam spreman da bacim dalje od ovoga danas, ne mogu biti zadovoljan. Ipak, takmičiću se na mitingu u Beogradu već u sredu, tu se nadam boljem rezultatu”, rekao je Kolašinac.

Srbija je na 23. dvoranskom šampionatu Balkana u Istanbulu osvojila dve zlatne, srebrnu i bronzanu medalju, pa je u ekipnom poretku zauzela šesto mesto od 17 nacionalnih selekcija.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO