Amela Terzić će pobediti na Prvenstvu Balkana

amela

 

Trener novopazarskih atletičara Rifat Zilkić izjavio je danas da će Amela Terzić imati pobedničke ambicije na dvoranskom Prvenstvu Balkana, 23. februara u Istanbulu, iako će na predstojeće takmičenje ići bez specijalnih priprema za trčanje u takvim uslovima.

“Najveće konkurentkinje biće joj odlične atletičarke iz Turske i Rumunije, koje imaju idealne uslove za dvoranska takmičenja. Terzićeva, ipak, ima visok renome  i želimo najviši plasman, iako smo u fazi priprema za kros”, rekao je Zilkić radiju Sto plus.

On je ocenio da je juniorska prvakinja Evrope u krosu zadržala nivo forme iz prošle godine.

“Amela je četvrtim uzastopnim seniorskim trijumfom na Belom krosu potvrdila da je i dalje u odličnom ritmu. Očekujem da to potvrdi i na Prvenstvu Srbije u krosu, 2. marta u Kraljevu, ali i sedam dana kasnije na Prvenstvu Balkana u istoj disciplini u Zrenjaninu”, kazao je Zilkić.

Zilkić je istakao dobru formu i rezultate mlađeg seniora Jasmina Ljajića i pionira Darjana Đurkovića, ali i ostalih novopazarskih atletičara koji konkurišu za mesto u reprezentaciji Srbije.

“Nisu slučajni uspesi Ljajića, koji ima trogodišnji kontinuitet i jedan od najboljih seniora u Srbiji. Đurković se vratio na pravi način i biće kandidat za EYOF, a u Ademu Ziljkiću smo dobili još jednog kvalitetnog pionira. Tu su i senior Muamer Hasanović, kao i juniorke Ilda Dautović i Elvedina Zornić”, rekao je atletski stručnjak.

“Nenad Radanović se oporavio od povrede, odlično trenira i očekujem da bude kandidat za Prvenstvo Evrope u uzrastu mlađih seniora u Tampereu, dok zdravstvene probleme trenutno pokušava da prevaziđe reprezentativka Teodora Simović”, dodao je na kraju Zilkić.

M. Minić

Izvor: radiostoplus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO