Amela Terzić u Španiji juri normu za SP u Londonu

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić rekla je danas da će u trci na 1.500 metara u španskoj Uelvi pokušati da ostvari normu za Svetsko prvenstvo u Londonu.

“Najbitnije je da na vreme stignem na sutrašnje takmičenje, a ne u poslednjem momentu, što mi se dogodilo početkom meseca u Anduharu. Želim da dobro udjem u trku, rezultat je važniji od plasmana, ali to dvoje su najčešće u sprezi”, rekla je Terzić.

Norma za Svetsko prvenstvo, koje će se održati od 4. do 13. avgusta, je četiri minuta i 7,5 sekundi.

Ova 24-godišnja sportistikinja je prošle godine pobedila u Uelvi, ostvarivši svoje drugo najbolje vreme na 1.500 metara od četiri minuta i 5,53 sekunde.

Terzićeva ove godine na 1.500 metara ima rezultat četiri minuta i 8,98 sekundi, kojim je 2. juna trijumfovala na mitingu u španskom gradu Anduharu, dok njen lični rekord iznosi četiri i 4,77.

Miting u Uelvi, koji pripada Evropskoj klasik seriji, održaće se u sredu, a početak trke ne 1.500 metara zakazan je za 19.30.

Medju prijavljenim atletičarkama za tu disciplinu su i dvostuka evropska šampionka Nurija Fernendez iz Španije, sa najboljim ostvarenjem od četiri minuta i 0,2 sekunde, Britanka Hana Ingland, Australijanka Zoi Bakman i Viola Lagat iz Kenije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO