AMSS: Duža zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima Beta

Još jedan turistički talas prvog vikenda u avgustu donosi veći broj domaćih, ali i vozila sa stranim registarskim oznakama, pa se zbog većeg priliva vozila stvaraju kolone i duža zadržavanja na pojedinim naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Najopterećeniji je Koridor 10 u smeru ka Bugarskoj i Makedoniji, a slično je u suprotnom pravcu ka Hrvatskoj i Mađarskoj, navedeno je u saopštenju AMSS.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na graničnom prelazu “Kelebija” na izlazu iz Srbije čekanja su oko dva sata, a na ulazu oko sat vremena, dok se na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz zemlje čeka oko 90 minuta.

Na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Batrovci čekanja su oko sat vremena, dok se na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Šid čeka oko 90 minuta.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja AMSS vozačima preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP Putevi Srbije na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

U ponedeljak, 6. avgusta u periodu od 10.00 do 15.00 izvodiće se radovi na poboljšanju javnog osvetljenja na auto-putu kroz Beograd, na deonici auto-puta u zoni petlje Autokomanda, u smeru Niš – Beograd, a za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti privremeno zatvorena krajnja desna (zaustavna) saobraćajna traka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO