Asfaltirana dva kraka Ulice Hadžet

Još dva kraka Ulice Hadžet u proteklom periodu su asfaltirana.  Radovi se odvijaju na nekoliko lokacija u gradu.

Meštani ulice Hadžet, koja je u proteklom periodu asfaltirana istakli su zadovoljstvo što sada imaju sređenu ulicu, gde su prethodno urađene sve neophodne podzemne instalacije.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je sa direktorom JP za uređenje građevinskog zemljišta Mujom Šaćirovićem obišao radove u Ulici Hadžet. Hasanović je rekao da je ugovoreno i planirano da se uradi još blizu 50 ulica u ovoj građevinskoj sezoni, kako na gradskom tako i na seoskom području.

„U kontinuitetu radimo više od deceniju nebitno da li je to pred izbore ili posle izbora, sve ono što smo obećali ćemo ispoštovati. Evo ovde na Hadžetu se rade dva kraka ulice. Pre asfalta smo uradili vodovodnu mrežu, fekalnu i kišnu kanalizaciju, ivičnjaci postavljeni, sređeni trotoari, pojačana javna rasveta, tako da je ulica sada kompletirana. Najveća nagrada nam je što su pre svega deca i  omladina, a i svi meštani zadovoljni. Ono što smo ugovorili u ovoj godini ćemo pokušati da sve ispoštujemo i odradimo , ima još mnogo ulica oko 50 što do seoskih mesnih centara, tako i u gradu“, rekao je Hasanović.

Hasanović je podsetio da su se zbog pandemije Korona virusa  pojavili i problemi kod izvođača, koji usled nedostatka radne snage nisu u mogućnosti da realizuju radove planiranom dinamikom.

„Imamo problema, vanredna je situacija, zbog Corone i izvođači imaju problema sa radnicima, treba ih sačuvati u ovom vremenu, čak nam je i jedan izvođač napravio i jednomesečnu pauzu, jer mu je većina mašinista bolesno ili članovi njihovih porodica, tako da je teško organizovati posao. Zahvaljujem se radnicima i rukovodstvu preduzeća  Novi Pazar-put, koji rade u ovim teškim uslovima za rad, radnici treba i da su bezbedni, da se sačuvaju, a da se to ne odrazi na kvanitet i kvalitet izvođenja radova. Mi ćemo u narednom periodu nastaviti da radimo“, rekao je Hasanović.

On je dodao da će se gradska uprava kao i do sada ponašati odgovorno prema svim građanima,te da će ukoliko bude bilo potrebe biti promena u izvođenju radova.

„Moraćemo u ovoj teškoj situaciji da odlučimo šta su nam to sada prioriteti.  Možda i ono što smo planirali za infrastrukturu za uređenje gradskih  ulicama će nam biti u drugom planu da bi možda ta finansijska sredstva budžeta grada bila preusmerena za nešto što je u ovom trenutku preče, a najpreče nam je da sačuvamo ljudske živote i da pomognemo ljudima starima i onima koji su u ranjivoj kategoriji , koji se teško snalaze u ovoj situaciji, a naravno imaće vremena kada ćemo raditi, ali videćemo kako se situacija bude odvijala, kakve su procene kriznog štaba u vezi pandemije i sigurno ćemo se mi u skladu sa tim preporukama ponašati odgovorno prema svim građanima“, rekao je Hasanović.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu i investicije Nihad Hasanović je na kraju podsetio gde se radovi trenutno izvode, a to su: u Ulici Narodnog fronta uz reku Trnavicu, radnici sređuju i dva kraka Ulice Zmaj Jovine, jedan krak Ulice Ruđera Boškoviča, Ljubljansku, ali i Ulicu od hadži-Mehove džamije do Vareva.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO