Atletski stadion spreman

Potpredsednik Vlade i ministar, trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u pratnji domaćina- gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, danas su obišli završne radove na Atletskom stadionu. Zajedno su konstatovali da sve teče prema utvrđenoj dinamici i da će stadion spremno dočekati predstojeće Balkansko atletsko prvenstvo.

Posle prijema kod gradonačelnika potpedsednik Vlade Ljajić i ministar Udovičić , zajedno sa svojim domaćinom, obišli su radove na Astletskom stadionu, koji će 15. i 16. jula biti poprište balkanskih atletskih takmičenja.

“Možemo da budemo zadovoljni. Sve se odvija planiranom dinamikom i sve će biti spremno za 76. Balkanijadu. Ovo je najveća sportska  manifestacija koja se održava u našem gradu i širem regionu tako da možemo biti ponosni”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Posle obilaska završnih radova na stadionu ministar Udovičić je rekao da je ono što je pre tri godine obećano u potpunosti i urađeno. Kao i da je urađeno i mnogo više.

“Novi Pazar za vikend postaje centar sportskog regiona, postaje centar atletike i ceo Balkan će imati priliku da se uveri u to, kao i u ono što smo napravili za prethodne tri godine. Ovakav jedan sportski objekat, na ovakvoj poziciji od 650 m nadmorske visine nema nigde u Evropi”, dodao je Udovičić.

Pri kraju su završni radovi treće faze izgradnje sportskog kompleksa, koji će završavanjem gradnje iduće godine biti i najveći takav sportski objekat na Balkanu, rekao je potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić.

“Naša ideja je  da afirmišemo i razvijamo sportski turizam širom Srbije, posebno ovde u Novom Pazaru. Ovakav objekat nećete naći nigde, takve uslove za pripreme i takmičenja, a naš cilj jeste da se ovde pripremaju i drugi sportisti. Ovo će biti mesto okupljanja sportista ne samo iz Srbije i regiona već i šire- iz čitavog sveta. Već razgovaramo sa arapskim zemljama da dođu ovde i da se njihove ekipe pripremaju na ovom stadionu. Objekat mora da prihoduje i da donosi novac i stvara novu vrednost jer je u njega puno uloženo”, rekao je Ljajić.

Ljajić je zahvalio ministru omladine i sporta Udovičiću na svesrdnoj podršci u izgradnji ovog sportskog kompleksa i obećao da će on biti ponos grada i mesto održavanja još značajnih sportskih događaja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO