Bačevac: Zajedničkim naporom do Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru

Govoreći o nastavku investicija u zdravstvenu infrastrukturu u državi, narodni poslanik SDP doktor Muamer Bačevac je pozvao sve poslanike da podrže dala ulaganja u vrednosti od 200 miliona evra u izgradnju, adaptaciju zdravstvenih centara među kojima je i nastavak finansiranja rekonstrukcije i izgradnje opšte bolnice u Novom Pazaru.

Bačevac je naveo da se mora raditi na dva koloseka. Prvi je izgradnja medicinskih objekata i ulaganje u opremu, a drugi kolosek je planiranje i naučno unapređenje medicinskog kadra. „Ova dva koloseka su moraju sresti za tri godine kada će se stvoriti uslovi za stvaranje KBC“ izjavio je Bačevac.

„Raduje me što imamo pomoć Vlade i podršku predsednika da idemo u ovom pravcu jer će ovo biti prvi kliničko-bolnički centar van Beograda,“ naglasio je Bačevac i dodao da je „ovo velika stvar za ovu zemlju, a posebno za građane moga kraja“.

Bačevac je naveo da je menadžment opšte bolnice u Novom Pazaru primio više od sto mladih lekara koji su trenutno na specijalizaciji i da će za tri godine kada se planira završetak građevinskih radova imati i dovoljno kadra i naučnih zvanja da formira kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru.

„Za otvaranje kliničko-bolničkog centra neophodna je oprema koju ćemo dobiti, dobićemo prostorije, imamo lekare, odnosno profesore koji su u nastavi i planiramo da otvorimo kliniku za internističke bolesti kako bi imali makar jednu klinku i realno je da za tri godine dobijemo toliko željeni kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru,“ zaključio je Bačevac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO