Beli prah u prostorijama dečijeg vrtića “Mladost” !

prah

Nepoznati počinioci provalili su u vrtić Predškolske ustanove “Mladost” na rekreacionom centru i prostorije tog objekta poprskali prahom iz protivpožarnih aparata zbog čega ovaj vrtić danas nije radio.

Direktorka ove ustanove Dragica Ličina kazala je u izjavi Sto plus radiju da provalnici, osim dva protivpožarna aparata i određene količine povrća, nisu odneli ništa drugo.

“Jutros smo zatekli trpezariju, nekoliko učionica i toaleta prekrivene belo-plavim prahom. Kako nismo znali da li se radi o toksičnoj materiji, nismo hteli da rizikujemo pa danas nismo primali decu, već smo ih prosledili u ostala dva vrtića. Očekujem da ćemo sutra raditi normalno”, rekla je Ličina.

Ona je dodala i da je slučaj prijavljen policiji koja je obavila uviđaj i uzela uzorke praha za dalju analizu.

Ličina ističe da ovo nije prvi put da se objekti “Mladosti” nalaze na meti provalnika i da bi taj problem mogao biti rešen postavljanjem kamera.

“Problem je što nijedan naš vrtić nema video nadzor. Postoje planovi da objekte obezbedimo kamerama, za početak ovaj na rekreacionom centru u koji je nekoliko puta provaljivano, a zatim i ostale”, izjavila je Ličina.

Vrtić na rekreacionom centru bio je na meti provalnika i u aprilu prošle godine. Tada su provalnici, pored kompjuterske opreme i dokumentacije, odneli i veliku količinu hrane zbog čega obdaništa u Novom Pazaru nisu radila.

izvor: radio100plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO