Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

tehnicki-pregled

Auto-moto savez Srbije organizovaće od 24. do 29. juna tradicionalnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo” tokom koje će vozači moći besplatno da provere tehničku ispravnost svojih automobila.

Akcija se organizuje u saradnji sa Upravom saobraćajne policije i Asocijacijom tehničkih pregleda. Svi zainteresovani vozaci u Srbiji imaće mogućnost da pred letnju turističku sezonu potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila na više od 200 linija tehničkih pregleda širom zemlje.

Iz AMSS apeluju na vozače da se masovno odazovu, odvoje tridesetak minuta u toku sledeće nedelje i provere ispravnost svojih automobila. Vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti neće biti sankcionisani već će im biti ukazano na problem na vozilu koji treba da što pre reše.

U prethodnoj akciji, u novembru 2012. godine, besplatno je pregledano više od 11.000 vozila od kojih je 36 odsto imalo neku neispravnost: 36 odsto vozila imalo je neispravan kočioni sistem, 13 odsto neispravan sistem za upravljanje, a 30 odsto neispravne sisteme za osvetljavanje.

AMSS nastoji da kroz ovu akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s potpuno ispravnim i bezbednim vozilima. Više detalja o akciji i lokacijama na kojima će se vršiti besplatna kontrola vozila možete saznati u Auto-moto savezu Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO