Bibić: Imam još dosta rezerve

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je da nije iznenađen zbog državnog rekorda na 3.000 metara, koji je postavio krajem prošle sedmice u Zagrebu.

“Nije me iznenadilo veoma kvalitetno ostvarenje na kraju sezone na stazi. Otprilike, tako sam i tempirao formu. Zadovoljan sam, iako disciplina 3.000 metara nije bila u prvom planu, s obzirom da nije olimpijska”, rekao je Bibić.

Novopazarac je na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu postavio novi rekord Srbije na 3.000 metara od 7:37,03 minuta.

On je pre mesec dana u Bernu pomerio granicu državnog rekorda na 1.500 metara. Bibić je vremenom od 3:34,20 minuta srušio rezultat Dragana Zdravkovića iz 1983. godine.

Početkom marta, Bibić je na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu osvojio bronzu na 3.000 metara.

“Sezona je bila izuzetno uspešna za mene. Osećam da imam još dosta rezerve. Kad sam pomerao granicu državnog rekorda na 1.500 metara, nedostajalo mi je 0,7 sekundi za olimpijsku normu. Verujem da ta norma neće predstavljati problem”, ocenio je Bibić.

Višestruki rekorder Srbije istakao je podršku Srpskog atletskog saveza, Novog Pazara i lokalnih sportskih institucija, kao i njegovog matičnog kluba.

“Iz godine u godinu, u Novom Pazaru su sve bolji uslovi za rad. Dobili smo travnatu stazu oko našeg prelepog Atletskog stadiona, takođe i tunel za trening. Biće nam od velike koristi tokom zimskih meseci”, naveo je Bibić.

Dvadesetčetvorogodišnji srednjeprugaš otkrio je da mu u sporovođenju trenažnog procesa pomažu nekadašnje klupske i reprezentativne kolege Jasmin Ljajić i Muamer Hasanović.

“U poslednjih nekoliko meseci intenzivno sarađujemo i zajedno sprovodimo program španskog trenera Antonija Serana. Rezultati su odlični”, zaključio je Bibić.

M. Minić

The post Bibić: Imam još dosta rezerve appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Bibić: Imam još dosta rezerve appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO