Biševac: Brdski šampionat u automobilizmu još jedan spektakl u Novom Pazaru

[sg_popup id=”4” event=”onload”][/sg_popup]Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je predstojeći Brdski šampionat Srbije u automobilizmu još jedan vrhunski sportski događaj u tom gradu, koji će uticati i na razvoj sportskog turizma.

“Drago mi je što Velikim nagradom Novog Pazara počinje sezona i što nam je Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) ukazao povrenje. Imali smo finale kupa u odbojci, a sredinom jula ugostićemo i najbolje atletičare Balkana. Sve to doprinosi popularizaciji i razvoju sportskog turizma, imaće veliki uticaj i na povećanje saobraćajne bezbednosti, kao i na razvoj auto-moto sporta”, rekao je Biševac na konferenciji za novinare.

Brdski šampionat Srbije u Novom Pazaru biće održan 29. i 30. aprila, a takmičenje će startovati subotnjim treningom, čiji je početak zakazan za 11 časova.

Predsednik SAKSS Staniša Lazarac naveo je da staza u Novom Pazaru, koja je duga 2.670 metara i ima visinsku razliku od 150 metara, omogućava izuzetno velike brzine.

“Čim je brza, staza je i opasna. Ovde odlučuje preciznost, a ne snaga automobila. Ko bude precizan, taj sigurno pobeđuje. Imaćemo 10 klasa, plus generalni plasman, uz oko 40 učesnika. Konfiguracija je perfektna, što znači da u budućnosti ovde mogu biti organizovana velika evropska takmičenja”, ocenio je Lazarac.

Direktor trke Dragoslav Petrović naglasio je da će mnogo pažnje biti posvećeno bezbednosti, posebno jer je Novi Pazar prvi put domaćin ovakve manifestacije.

“Na svim našim takmičenjima stalno poboljšavamo taj bezbednosni aspekt, iz trke u trku, iz godine u godinu. Svoje umeće i veštine pokazaće veliki majstori, a zamolio bih gledaoce da poštuju zone koje će biti obeležene za njih i uputstva redara i sportskih funkcionera”, kazao je Petrović.

Predsednik Auto-moto kluba Novi Pazar Elmir Habibović izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da Novi Pazar postaje važno mesto na auto-mapi Srbije i regiona.

“Zaista sledi velika trka, sa mnogo ljudi, takmičara i njihovih timova. Moram da pomenem našeg i evroskog rekordera u disciplini drag Esada Došljaka, koji je već toliko poznat i uticao je da automobilizam u Novom Pazaru toliko napreduje. Ovo će biti prava promocija auto-sporta”, konstatovao je Habibović.

M. Minić

Rtvnp

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO