Biševac : Uskoro preuređenje puta Novi Pazar -Tutin

Uz podršku Republike Turske i zahvaljujući sve boljoj saradnji sa Srbijom, uskoro bi mogao biti realizovan projekat izgradnje puta Novi Pazar – Tutin. Sastanak gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca sa delegacijom Turske, predstavnicima Srbija puteva i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije više je nego plodonosan. Tokom susreta dogovoreni su vrlo konkretni koraci a početak radova očekuje se od sledeće godine.

„Reč je o deonici od 22 kilometra a koja će biti preuređena prvenstveno zahvaljujući kredibilitetu  potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića u zvaničnim krugovima Turske, te prijateljstvu Novog Pazara sa ambasadorom Mehmet Kemal Bozajem. Tema sastanka su tehnički detalji jedne od najlošijih deonica u Srbiji i predlog načina prevazilaženja najvećih poteškoća na budućem projektu“, rekao je novinarima prvi čovek Novog Pazara Nihat Biševac.

Dogovori oko izgradnje deonice Novi Pazar – Tutin ali i puta Tutin – Sjenica započeli su nekoliko godina ranije, a prema rečima predstavnika turskog Ministarstva saobraćaja, na red je došlo konkretno sklapanje dogovora.

„Obilazak deonice je za ovu posetu izuzetno bitna stavka. Na osnovu realnog stanja biće definisani tehnički detalji projekta i usaglašeni koraci i dinamika delovanja. Ono što je za vas najbitnije jeste da Turska ima jako pozitivan odnos prema vašim nastojanjima da unapredite putnu infrastrukturu“, poručio je direktor odseka za istraživanje pri turskom Ministarstvu saobraćaja, Birol Demir.

Po okončanju radova na deonici Novi Pazar –Tutin uslediće uređenje puta od tutinske prema sjeničkoj opštini, što bi u celini posmatrano, u značajnoj meri trebalo da doprinese poboljšanju komunikacije na međulokalnim nivoima, ali i da utiče na spremnost budućih investitora da svoj kapital usmere prema Sandžaku.

delegacija_turske_02

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO