BLIC: STREPNJA U TUTINU Nakon ubistva porodica Nurković strahuje od krvne osvete

Nakon što je Smail Nurković (47) ubio Bajrama Cakovića (45), meštani Delimeđa kod Tutina u strahu su od eskalacije sukoba dve porodice.

– Taman smo pomislili da su Cakovići i Nurkovići višedecenijske razmirice ostavili sa strane i da su zakopali ratne sekire, ali je očigledno da je animozitet između njih ogroman. Išao sam na hatar (da izjavim saučešće) Bajramovoj porodici i svi njegovi rođaci govore da se neće na tome završiti, da će se osvetiti kad-tad. Nadamo se da policija neće dozvoliti dalje prolivanje krvi – zabrinut je jedan od žitelja Delimeđa.

Ni posle dva dana u Delimeđu ne znaju šta se konkretno desilo u subotu između komšija i kako je došlo do svađe, potezanja pištolja i noža, osim da je Bajram tog dana sa sinom krenuo da kosi i negde usput sreo Smaila.

Obračun rođaka i tog dana ispred bolnice u Novom Pazaru sprečili su policajci, koji su i danas tamo, ali i patroliraju u Delimeđu. Više tužilaštvo u Novom Pazaru tražilo je pritvor i za maloletnog Bajramovog sina (17) koji je nakon što mu je Smail upucao oca, nasrnuo na njega i naneo mu posekotine i ubode nožem u ruke i grudi. Smail je van životne opasnosti i uskoro će biti prebačen u pritvor.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO