Bliža saradnja sa Novim Pazarom

Kragujevac je juče ugostio karavan “Zaljubi se u Novi Pazar”, a u zgradi gradske uprave susreli su se predstavnici dva grada.

Zaljubi-se-u-Novi-Pazar

U Skupštini grada Kragujevca organizovan je prijem za Seadatina Mujezinovića, člana Gradskog veća Novog Pazara za oblast omladine, sporta, medija i kulture i Džemaludina Paučinca, direktora Kancelarije za mlade.

Goste iz Sandžaka dočekali su Slavica Kominac, zamenik predsednika Skupštine grada, Slavica Đorđević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za oblast zaštite kulturne baštine i uređivanje grada, Dobrica Milovanović član Gradskog veća za međunarodnu saradnju i Zlatko Milić načelnik Gradske uprave za lokalnu samoupravu i opštu upravu. Tokom razgovora je istaknuto da je ovo tek početak saradnje dva grada, a da je kultura jedan od najboljih načina za upoznavanje i zbližavanje ljudi, ali i dobar osnov za ozbiljniju saradnju na ekonomskom nivou.

 Novi Pazar je grad mladih, vrednih, dobrih i gostoprimljivih ljudi. Grad gde se sastaju hrišćanstvo i islam sa najstarijom kulturno-istorijskom baštinom i jedne i druge civilizacije – rekao je Seadatin Mujezinović i pozvao predstavnike Grada i Kragujevčane da ga posete.

Slavica Kominac je napomenula da Kragujevac neguje pobratimske i partnerske odnose sa drugim gradovima, jer ti neposredni kontakti pružaju mnogo mogućnosti ne samo kroz projekte, već i kroz razmenu kulturnog, sportskog i stručnog znanja specifičnog za svaku sredinu.

– U narednom periodu sigurno je da Kragujevac sa svojom bogatom kulturnom tradicijom ima šta da ponudi građanima Novog Pazara. S obzirom na to da su nam neke prethodne generacije ostavile duhovne vrednosti po kojima prepoznajemo vreme iza nas, naša je obaveza da mi ostavimo vrednosti po kojima će generacije posle nas prepoznavati vrednosti u kojima smo mi živeli i koliko smo ih kvalitetno gradili – rekla je Kominac.

U organizaciji Kancelarije za mlade Novog Pazara, već u oktobru mesecu ove godine 50 kragujevačkih osnovaca boraviće četiri dana u Novom Pazaru kod porodica svojih vršnjaka, i tom prilikom obići kulturno-istorijska zdanja i učestvovati u sportskim igrama. Uzvratna poseta novopazarskih osnovaca kragujevčanima, očekuje se u aprilu sledeće godine.

U okviru karavana “Zaljubi se u Novi Pazar” na punktovima u Pešačkoj zoni promovisana je turistička i kulturno istorijska ponuda ovog grada, a Regionalno pozorište Novog Pazara odigralo je sinoć predstavu “Hasanaginica” u Knjaževsko-srpskom teatru.

 

Izvor: http://www.sumadijapress.co.rs/index.php/bliza-saradnja-sa-novim-pazarom/

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO