Naslovna Featured Istaknuto Blogerke Liliputanke: “Kreiraj ono što želiš da postoji”

Blogerke Liliputanke: “Kreiraj ono što želiš da postoji”

Poslednjih par godina sve češće čujemo i vidimo kako je neko pokrenuo svoj blog, ne bi li na njemu pisao o nekoj zanimljivoj temi, promovisao svoj rad, ili nešto treće. Dve mlade devojke iz Novog Pazara, Martina Ilić i Aida Camović, imale su i imaju šta da kažu, te su svoje ideje i misli pretočile u veoma popularan blog poznat pod imenom “Liliputanke”.

One se bave temama bliskim njihovim godinama i interesovanjima – kreativnost, umetnost, putovanja, čitanje – a kako su rešile da bloguju, otkrivaju u opuštenoj priči za portal REGIONALNI INFORMATIVNI CENTAR

-Dve slične ideje rasle su u isto vreme u dve različite glave i ujedinile se na jednom ‘karavanu’. Iako smo iz istog grada i sličnih interesovanja, nismo se ranije poznavale.Međutim, igrom različitih točkića nekog mehanizma, pre dve godine, završile smo na trodnevnom putovanju, gde smo imale zadatak da predstavimo svoj grad- kažu simpatične blogerke.

Priliku da predstave svoj grad iz drugačijeg ugla shvatile su kao zanimljivu igru, i tada su otkrile da imaju  slične poglede i interesovanja.

-Inspirisane zajedničkim hobijima, rešile smo da je blog to što želimo. Shvatile smo da smo svi previše pasivni i samo konzumiramo tuđe sadržaje. A smatramo da svako od nas treba da ostavi neki svoj trag – objašnjava Aida.

Martina kaže da su počele da pišu jer su želele da naprave mesto po njihovoj meri:

– To smo i napravile. Naše mesto zovemo liliputanke.com . Kroz blog stvaramo našu malu zajednicu ljudi željnih da istražuju, budu kreativni i dele nova znanja sa drugima. Volimo da otkrivamo i upoznajemo kreativne ljude. To nas pokreće!  Nećemo da u prašnjavoj fioci stoji ono što znamo volimo i umemo. Jer tako sakriveno, nikom neće moći da popravi dan. Kroz pisanje delimo lične priče. A priče nas povezuju.

Blogerke kažu da su za dve godine postojanja uspele da okupe ljude koji nose pozitivnu energiju i spremni su da zajedno organizuju aktivnosti koje vole  – poput razmene knjiga, oblepljivanja grada citatima ili izazova #100danasreće.

-Istovremeno, svakog dana malo bolje razumemo sebe, svet oko nas i način na koji blog utiče na naše i tuđe živote. Naš moto je: ‘Kreiraj ono što želiš da postoji.’ Jer, kakav je smisao postojanja ukoliko se ne trudimo se da na bilo koji način doprinesemo stvaranju nečeg novog? Ako naš blog razveseli, inspiriše i pokrene bar još jednu osobu – smatraćemo da smo na dobrom putu – poručuju Aida i Martina.

Exit mobile version