Naslovna Sandžak PLAV Bošnjačka stranka: Dizanjem tenzija htjeli zaustaviti CG

Bošnjačka stranka: Dizanjem tenzija htjeli zaustaviti CG

Bošnjačka stranka izražava duboko žaljenje zbog nasilja i osuđuje napad na državne institucije koje se sinoć dogodilo u Podgorici, a organima reda odaje prizanje na efikasnoj reakciji u cilju zaustavljanja dalje eskalacije nasilja. Iz BS-a pozivaju sve političke subjekte da se vrate u Skupštinu i da se u tom domu dalje razgovara o svim pitanjima i nađu rješenja koja će biti odraz izborne volje građana.

BS će podržati dijalog oko svih otvorenih pitanjaBS će podržati dijalog oko svih otvorenih pitanja

Bošnjačka stranka će, zasigurno, podržati dijalog oko svih otvorenih pitanja, navodi se u saopštenju i konstatuje da na to obavezuje makar i jedan povrijeđeni građanin, a ne na desetine koliko ih je sinoć bilo. Iz BS-a konstatuju da, na svu sreću, nije bilo teže povrijeđenih i stradalih i ocjenjuju da su viđeni vandalizam i pohara objekata u centru Podgorice, za svaku osudu.
“Nasilje i pokušaj nasilnog ulaska u Parlament odgovornost je organizatora skupa, a posebno onih koji su zapaljivom retorikom podigli tenzije i uzburkali masu da krene na institucije. Pozivamo nadležene organe da u okviru svojih nadležnosti ispitaju sva dešavanja i prema počinicima, ma sa koje strane dolazili, pokrenu prekršajnu i krivičnu odgovornost”, saopštavaju iz BS-a.
Iz te stranke apeluju na medijske poslenike, urednike elektronskih medija i portala, da vode računa kako i na koji način informišu javnost, jer svako tendenciozno informisanje javnosti može izazvati teške posljedice. Odgovrnost za doprinos u aktuelnom trenutku će biti predmet objektivne i kritičke analize – i javnosti i institucija, poručuju iz BS-a.
“Posebno apelujemo na građane da čuvaju građanski mir jer je to najdragocenija vrijednost našeg društva koju smo znali očuvati i u mnogo težim vremenima. Ne treba nasijedati na tenzije koje su podigute ovih dana, a koje za cilj imaju zaustavljanje Crne Gore na evro-atlanskom putu i daljim demokratskim procesima”, zaključuje se u saopštenju BS-a.

Exit mobile version