Naslovna Vijesti Politika BOSS: Održana sednica predsedništva

BOSS: Održana sednica predsedništva

boss:-odrzana-sednica-predsednistva

Izborna skupština za organe stranke Bošnjačko srpski savez  biće održana 30.septembra, odlučeno je na današnjoj sednica Predsedništva te strank, prenosi RTV Novi Pazar.

Na sednici je, kako je saopšteno, usvojen plan aktivnosti koji se tiče formiranja novih odbora, povereništava stranke i otvaranja stranačkih kancelarija. Iz te stranke je saopšteno da Bošnjačko srpski savez podržava održavanje prevremenih izbora na svim nivoima osim predsedničkih.

”Pružanje šanse, građankama i građanima, da na slobodnim izborima iskažu svoje mišljenje jedini je ispravan izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo. Insistiraćemo na formiranju što šireg bloka političkih organizacija, pokreta, nevladinih organizacija, sindikata i istaknutih pojedinaca koji treba da budu brana ekstremizmu, radikalizmu i primitivizmu. Osuđujemo skandalozno ponašanje dela poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, koji nepovratno urušava ugled te institucije, i nepotrebno dovodi do polarizacije u društvu’’ saopšteno je iz Bošnjačko srpskog saveza. Pozivaju sve političke činioce da pokažu veći stepen odgovornosti što zahteva aktuelni politički trenutak. ’’Samo kroz institucije i dijalog možemo se izboriti sa izazovima sa kojima se kao država i društvo suočavamo’’ zaključuju u Bošnjačko srpskom savezu.

Exit mobile version