Bulatović: Crna Gora i Srbija neće ući u EU, mogu da se kladim

Bulatovic Momir

Bivši crnogorski predsednik i premijer nekadašnje SRJ Momir Bulatović izrazio je danas sumnju da će Crna Gora i Srbija ikad postati punopravne članice Evropske unije, dodajući da ni Unija neće dugo potrajati u sadašnjem obliku.
“Nisam kockar, ali kad bih morao da se kladim, sav svoj imetak stavio bih na stranu koja tvrdi da ni Crna Gora, ni Srbija neće postati punopravne članice EU”, kazao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, pitanje je do kada će opstati i sama EU.

“Sve analize pokazuju da, usled krize evra, što je, u stvari, konstrukciona greška same EU, ni ona neće potrajati u sadašnjem obliku”, kazao je Bulatović listu “Dan”.

On je naveo da se Crna Gora duže od 15 godina pripreema za članstvo u EU, a i nakon toga, kako je kazao, optimisti predviđaju da će tamo stići eventualno tek za deset godina.

“U pitanju je zaludan posao. Bojim se da tako neće biti u odnosu na NATO, ali to je već neka druga priča”, istakao je Bulatović.

On je kazao da je u Crnoj Gori, nakon 25 godina od antibirokratske revolucije i jedinstvene Demokratske partije socijalista, jedino što je ostalo isto jeste “ime te stranke i neprikosnoveni gazda Milo” (Ðukanović).

Prema rečima Bulatovića, današnja zvanična Crna Gora nije znala šta da uradi ni sa nedavnim najvažnijim jubilejom – dva veka od rođenja Njegoša, a kamoli da se snađe u odnosu na značaj dešavanja i sopstvenu ulogu od pre samo četvrt veka, kada se desila AB revolucija.

sandzakhaber / izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO