Četiri osobe uhapšene, nađene cigarete sa kosovskim markicama

PODGORICA – Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama, službenici policijskog Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su četiri osobe osobe zbog šverca u Rožajama.

Uhapšeni su E.M (1988.) i E.M (1990.) zbog sumnje da su krijumčarili cigarete raznih brendova sa kosovskim akciznim markicama, saznaje portal RTCG. Uhapšeni su i M.M (1994.) koji se tereti za krijumčarenje razne vrste robe iz Crne Gore u Srbiju i iz Srbije u Crnu Goru.

Slobode je lišen i E.K (1976.) koji se tereti za krijumčarenje određene vrste robe iz Srbije u Crnu Goru, rečeno je iz policije.

Iz policije je ranije danas saopšteno da su službenici Sektora za borbu kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga, sproveli akciju kodnog naziva „Izvor“ na području teritorije opštine Rožaje, koja je rezultirala razbijanjem lanca krijumčara.

Pretresom na pet lokacija pronađena su sredstva za komunikaciju – radio veze i mobilni uređaji, takođe, pronađen je i tzv. bunker u jednom teretnom motornom vozilu, za koji se sumnja da je koršiten za prevoz krijumčarenih cigareta.

U okviru ove akcije podneto je ukupno osam krivičnih prijava protiv 16 lica koja se sumnjiče za krivična dela krijumčarenje i nedozvoljena trgovina, a kojom prilikom je oduzeto 2.895 šteka cigareta u vrednosti oko 70.000 evra, kao i druga akcizna roba u vrednosti od oko 5.000 evra.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO