ČETNIČKI KOMANDANT KOJI SE BORIO U UKRAJINI: Radosan sam što sam u otadžbini!

Poslije četri mjeseca ratovanja u Ukrajini na strani proruskih snaga, komandant Četničkog terorističkog pokreta Bratislav Živković vratio se u Srbiju, a “dobrodošlicu” mu je prva poželjela Bezbednosno-informativna agencija.

Kako pišu “Naše novine”, BIA ga je čitave noći ispitivala na Aerodromu “Nikola Tesla”. Živković je odgovarao na pitanja više od pet sati, a zatim je, kao i ostali pripadnici Četničkog terorističkog pokreta koji su se vratili sa ratišta, pušten.

– Bili su apsolutno korektni prema meni i nisu pravili nikakav problem, ali sam im prije nego što je sve počelo rekao da ja nisam nikakav kriminalac niti lopov sa ulice – rekao je Živković i dodao da se osjeća dobro, da je umoran i iscrpljen, ali radosan što je u otadžbini.

– Naših pripadnika više nema tamo. Svi smo se vratili živi i zdravi. Naš pokret je bio tamo kada je bilo najteže po Lugansk. Otišli smo na poziv naše braće da pomognemo i pred nastupajuću ofanzivu mi smo se povukli, jer nismo otišli da ubijamo već da pomognemo u očuvanju onoga što je stečeno.

On smatra da su promjene Krivičnog zakonika koje kažnjavaju odlazak na strana ratišta loša i da predstavljaju dodvoravanje NATO-u i EU.

– U tradiciji srpskog naroda je da pomaže u ratovima u Rusiji, kao što su oni pomagali nama. To nijedan zakon ne može da spreči. Opasni su oni koji odlaze da ratuju za Islamsku državu i Ukrajince. Oni sutra neće braniti već napadati našu državu. Tu razliku između srpskih dobrovoljaca i onih koji ratuju za teroriste i srpske neprijatelje trebalo je regulisati – smatra četnički terorista.

On kaže da “Tu razliku između srpskih dobrovoljaca i onih koji ratuju za teroriste i srpske neprijatelje trebalo je regulisati”. Ovo je već regulisano, jer SIPA i druge obavještajne agencije hapse samo muslimane koji se proglašavaju teroristima, a četnički stvarni teroristi koji su svoj terorizam na ovim prostorima dokazali kroz 10. genocida nad muslimanima Balkana, slobodno se šetaju Balkanom.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO