Naslovna HRONIKA Četvoro male dece zarobljeno u kući, voda prodire u stambene objekte: Ogromne...

Četvoro male dece zarobljeno u kući, voda prodire u stambene objekte: Ogromne poplave ponovo prave haos u Sjenici, meštane spasavaju bagerima (FOTO)

cetvoro-male-dece-zarobljeno-u-kuci,-voda-prodire-u-stambene-objekte:-ogromne-poplave-ponovo-prave-haos-u-sjenici,-mestane-spasavaju-bagerima-(foto)

Sjenica- Kiša jakog inteziteta koja je padala oko sat vremena napunila je korito reke Grabovice koja se izlila u samom centru grada, neposredno uz samo šetalište. Poplavljeno je čitavo naselje, voda je u visini 1,5 metara i ušla je u brojna domaćinstva.

– Četvoro maloletne dece mi je bilo samo u kući. Voda je brzo nadolazila. Stigao sam samo da dvoje blizanaca od osam godina prenesem peške preko vode. Dve starije ćerke su se uz pomoć humanih ljudi evakuisale. Supruga i ja ništa nismo sitgli od stvari da iznesemo, a voda polako prodire u prostorije. Reka stalno nadolazi, plašimo se da će šteta biti ogromna. Ovo je drugi put ove godine kako smo poplavljeni. Na žalost, na terenu još uvek nema ni spasilaca ni predstavnika komunalnih preduzeća. Pojavili su se neki koji imaju gradjevinske mašine kako bi spasili gradjane i bukvalno ih stavljamo na kašike bagera i tako ih prevozimo na suvo”, kazao je za RINU, meštanin Edin Mašović.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić kazao je da se ogromna količina kiše za kratko vreme sručila i da se osim reke Grabovice izlio i potok Tuhovac i Medorački potok.

„Pošplavljenihj domaćinstava ima i uz ova dva vodotoka. Na žalost naše mogučnosti su male. Činimo sve što je u našoh moći. Punimo dzakove peskom. Nadležne službe izlaze na teren ali izgleda da je ovo postala naša stvarnost sa kojom ćemo morati da se naviknemo da živimo”, kazao je prvi čovek opštine Sjenica.

On je dodao da će tokom sutrašnjeg dana komisije za procenu štete izaći na teren ali da bez pomoći države teško da će moći sami da se izbore.

Snažno nevreme nije zaobislo ni gornjomilanovacku opstinu koje je onesposobilo putni pravac od Čačka kad selu Pranjani zbog obilne količine vode i kamenja na kolovozu. Takođe pogodjena su i sela Koštunići, Leušići, Brezna i Teočin u ovoj opštini.

Tokom popodnevnih sati velika količina padavina slila se i na deo užičke teritorije, gde je samo na na prevoju Kadinjača palo preko 30 litara kiše po metru kvadratnom za samo 20 minuta.

Exit mobile version