DA LI PAZARCI ISTUPAJU IZ LIGE? Sutra konačna odluka

NOVI PAZAR – Rukometni klub Novi Pazar održaće sutra vanrednu sednicu Upravnog odbora, a jedna od tačaka će biti istupanje iz Arkus lige Srbije.

Na ovakav radikalan potez naterale su ih nemile scene iz Beograda na meču protiv Crvene zvezde, rekli su za naš portal iz RK Novi Pazar.

Podsećamo, utakmica Crvene zvezde i Novog Pazara u rukometnoj Arkus ligi ostala je u senci ružnih scena na koje su ukazali iz uprave pazarskog kluba i dan kasnije odlučili su da napuste ligu.

Prema navodima čelnika kliba iz Novog Pazara, 60 minuta su bili prinuđeni da slušaju vređanja rukometaša Novog Pazara na nacionalnoj osnovi, od strane huligana koji sebe nazavaju navijačima Crvene Zvezde.

Ono su u saopštenju najavili da ukoliko se ne pokrenu drastične mere protiv delegata utakmice koji je na sve ovo ćutao, Upravni odbor će doneti hitnu odluku da li vredi nastaviti takmičenje tamo gde se šovinizam i nacionalizam javno promoviše.

„Povici ‘Ratko Mladić’, poturice, uvedljiv transparent koji nije sklonjen, šovinističke pesme na verskoj osnovi su skandalozne i neprihvatljive“, kažu iz Novog Pazara.

Upravni odbror RK Novi Pazar sastaće se sutra u 13:30 sati u prostorijama Kulturnog centra Novi Pazar i doneti konačnu odluku o istupanju iz rukometne Superlige Srbije.

Husein Memić, član upravnog odbora rukometne Arkus Superlige, saopštio je ranije da je odlučio da napusti mesto člana upravnog odbora lige i da će podneti ostavku na funkciju koju obavlja u Rukometnom savezu Srbije. On je istakao da su njega i kao člana upravnog odbora novopazarskog superligaša pozvali sponzori koji su rekli da više ne žele da pomažu klub zato što utakmica nije prekinuta. On je istakao da su se ljudi iz kluba žalili delegatu, koji je na te žalbe odgovorio rečima da ne čuje skandiranje „Ratko Mladić“, već da čuje samo povike „Napred Zvezda“, te istakao da su bili istaknuti transparenti upućeni protiv Bošnjaka i da na te povike i transparente niko nije reagovao.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO