Dačić demantovao navode medija o odbijanju Elfićevog agremana za ambasadora u Libanu

Novi Pazar – Povodom pisanja pojedinih medija da bi Emir Elfić bivši narodni poslanik i pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara mogao da bude odbijen za mesto ambasadora u Libanu oglasio se šef diplomatije Ivica Dačić.

– Libanu još nije uručen zahtev za agreman za ambasadora pa nije ni mogao biti odbijen, kazao je za Srbiju Danas srpski šef diplomatije Ivica Dačić povodom pisanja medija o tome da bi Emir Elfić mogao biti odbijen za ambasadora,

– To je apsolutno neistinito – kratko i jasno tvrdi za portal Srbija Danas ministar inostranih poslova Ivica Dačić. 
Na pitanje da li će zahtev za agreman biti poslat i da li postoji bojazan da Elfić bude odbijen, Dačić je odgovorio diplomatskim jezikom. 
– O imenima se ne govori pre dobijanja agremana. Posle odluke Vlade upućen je zahtev za dobijanje agremana za novog ambasadora – kazao je Dačić ne pominjući Elfićevo ime i objasnivši da zahtev za agreman jeste poslat Libanu, ali još nije zvanično uručen.

Elfić je prošao svu potrebnu proceduru, a budući da je zahtev za agreman poslat, očekuje se da bude i primljen uskoro u Bejrutu ističe dobro obavešteni izvor srbijadanas.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO