Damir Čakar predstavljen u Novom Pazaru: Da završimo jesen na najbolji mogući način

Novi trener fudbalera Novog Pazara Damir Čakar rekao je na današnoj promociji da mu je drago što je u tom klubu i da će ekipa pokušati da završi jesenju polusezonu na najbolji mogući način.

“Prethodni šef struke (Vladimir Gaćinović) radio je izuzetan posao i napravio velike rezultate. Igrali smo fudbal u slično vreme, znamo se lično i o njemu imam najbolje mišljenje. Mislim da je Pazar u dobroj seriji i da se visoko kotira na tabeli. Nadam se da ćemo u ova preostala četiri kola u Super ligi, ali i u Kupu Srbije, nastaviti u istom stilu”, rekao je Čakar novinarima u Novom Pazaru.

Crnogorski stručnjak je na klupi Pazaraca, trenutno petoplasiranih u elitnom takmičenju sa 26 bodova, nasledio Gaćinovića, s kojim je dan ranije sporazumno raskinuta saradnja.

Svojevremeno trofejni prvotimac Partizana i državni reprezentativac, Čakar je ocenio da je pred njim veliki izazov jer je došao u “grad sporta i grad fudbala”.

“Pazar postaje, mada je uvek i bio veliki klub. Žao mi je što ovde nisam završio igračku karijeru, kako bih ovdašnjim ljubiteljima fudbala i narodu ostanem u još boljem sećanju. Verujem, ipak, da me dobro pamte kao fudbalera”, naveo je 49-godišnji trener.

On je istakao da dobro poznaje situaciju u srpskom fudbalu i da je često bio i u prilici da gleda utakmice u Novom Pazaru.

“Čovek sam fudbala. Pratim sva dešavanja, a posebno Novi Pazar. Mnogo je razloga. Tu su moji prijatelji. U jako sam dobrim odnosima sa prvim čovekom kluba i počasnim predsednikom (Rasimom Ljajićem). Mislim da Pazar ima dobar tim i da nije slučajno visoko pozicioniran”, dodao je Čakar.

Njemu će u radu sa ekipom pomagati prvi asistent i analitičar Marko Jovanović, dok će sa golmanima i dalje raditi Suad Prtinac.

Čakar će na pazarskoj klupi debitovati u sredu u Jagodini, u šesnaestini finala Kupa Srbije. Četiri dana kasnije predstavće se i publici na Džaizkoin areni, u meču 16. kola Super lige sa Voždovcem.

Generalni sekterar Pazaraca Fikret Međedović priznao je da je u prethodne tri godine četiri ili pet puta kontaktirao Čakara, sa željom da ga privoli da preuzme neku funkciju u klubu.

“Bila je priča da bude sportski direktor ili trener. Nisu mogle da se ‘poklope kockice’, sve do sad. Razgovarali smo kratko jer se vrlo dobro znamo i brzo smo se dogovorili. Ispred kluba mu želim sreću i da nam donese mnogo uspeha”, rekao je Međedović.

M. Minić

Podeli

POVEZANE VIJESTI

Kiša omela SIM-ovce

Top spin 18/18

- Advertisment -

POPULARNO