DAN BELOG ŠTAPA! Gradonačelnik Biševac ugostio članove Saveza slepih i slabovidih

Novi Pazar – Dan Belog Štapa, poznat i kao Međunarodni dan slepih i slabovidih lica, označava poseban trenutak za refleksiju i podršku sugrađanima s posebnim potrebama. Ovaj dan, ustanovljen 1992. godine, pruža priliku da se osvrnemo na napore i angažman koji zajedno činimo kako bismo unapredili kvalitet života osoba s invaliditetom.

Gradonačelnik Nihat Biševac je povodom ovog važnog datuma ugostio članove Saveza slepih i slabovidih Novi Pazar, dajući im priliku da izraze svoje potrebe i brige. Ovaj susret predstavlja korak ka još većoj inkluzivnosti i osiguranju da svi sugrađani, bez obzira na svoje sposobnosti, budu deo zajednice.

Međunarodni dan slepih i slabovidih lica nas podseća da je svako lice vredno poštovanja, razumevanja i podrške. Gradonačelnik Biševac, zajedno s članovima Saveza, razmatra načine kako dalje poboljšati uslove i resurse za osobe s invaliditetom u Novom Pazaru.

Ovaj susret donosi nadu da će se kontinuiranim naporima i saradnjom sa zajednicom postići dalji napredak u stvaranju pristupačnijeg i inkluzivnijeg okruženja za sve sugrađane.

Dan Belog Štapa podseća nas da radimo zajedno kako bismo osigurali da svi građani budu deo svakodnevnog života našeg grada.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO