Danas počinje suđenje za ubistvo maloletnice u Ripnju

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se održi pripremno ročište pred početak suđenja Stojanu I. (37) povodom optužbe da je 10. aprila 2023. godine u Ripnju, na svirep način ubio 16-godišnju devojku, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, a po završetku će sudija zakazati glavni pretres (suđenje) kojem će javnost prisustvovati.

Više javno tužilaštvo u Beogradu Stojana I. tereti za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je Stojan I. 10. aprila oko 14:30 časova najpre proveo neko vreme u razgovoru sa porodicom maloletne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod železničke pruge, u prostoru između rastinja.

Nakon što je ona izašla iz vozila, Stojan I. je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predelu trupa, vrata i ruke, usled čega je trpela jake bolove i zadobila teške telesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Osumnjičeni se nakon izvršenja ovog krivičnog dela vratio do njene porodične kuće i tamo nožem naneo više teških i lakih telesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Potom je izašao iz kuće i napustio lice mesta svojim vozilom.

Ubrzo nakon toga je uhapšen.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO