Naslovna Zabava Dane provodila proseći, a milione dala siromašnima

Dane provodila proseći, a milione dala siromašnima

Slepa prosjakinja koja je lutala ulicama Saudijske Arabije zapravo je bila milionerka i sav svoj imetak je ostavila siromašnima.

 Kako prenosi “Saudi gazet”, stogodišnja Ejša, koja je provodila dane proseći u Džedi, nagomilala je veliko bogatstvo, a pred smrt je prijatelju Ahmadu Al Saediju predala testament u kome izražava želju da se njen novac i imovina poklone siromašnima.

Sve u svemu, imala je tri miliona rijala u gotovini, što je oko 800.000 dolara, zatim nakit u vrednosti od jedan milion rijala (oko 266.000 dolara), kao i četiri kuće u četvrti Al Balad u Džedi, navodi “Arab njuz”.

Nekoliko porodica je besplatno stanovalo u njenim kućama, ali posle njene smrti, moraće da se isele.
Kada je Al Saedi shvatio da mu je prijateljica bogata, savetovao joj je da prestane da prosi.

“Molio sam je da odustane od toga, jer je prikupila ogromno bogatstvo, ali bi me uvek odbila i rekla da se sprema za teška vremena”, rekao je on za “Saudi gazet”.

Ejšin slučaj pokazuje da prolaznici ne bi trebalo olako da sude o ljudima koji prose na ulici.
Dobri Dobrev (99) provodi dane proseći na ulicama Sofije i sve poklanja sirotištima i crkvama. Ovaj velikodušni čovek živi od skromne penzije.

“Ne smemo da lažemo, krademo, niti činimo preljubu. Moramo voleti jedni druge, kao što Bog voli nas”, kaže on u filmu “Mite” iz 2000. godine. “

Exit mobile version