Deca sadila cveće i ulepšavala Novi Pazar

Đaci osnovne škole „Bratstvo“ danas su ispred svog školskog dvorišta na zelenim površinama u ulici Stevana Nemanje zasadili cveće. Cilj sprovedene akcije je podizanje svesti kod mališana o čuvanju prirode.

akcija sadnje cvea u gradu

 

Akciju sadnje cveća na svim javnim površinama u gradu sprovodi JKP „Čistoća“ u okviru aktivnosti uređenja grada pred njegovu 552. Rođendan.

“JKP “Gradska čistoća” u okviru svojih redovnih aktivnosti ovih dana daje i poseban doprinos  na sprovođenju aktivnosti povodom dana grada. Danas smo sa mališanima škole “Bratstvo” sproveli akciju sadnje cveća, ovo je I edukativna aktivnost gde se mališani uče da budu odgovorni prema svom okruženju”, kazao je direktor JKP “Čistoća”, Hivzo Škrijelj.

“Mi smo danas sa našim učenicima oplemenili cvećem površinu u neposrednoj blizini naše škole. Apelujem I na prolaznike I na naše učenike da paze na zelene I cvetne površine”, kazao je direktor OŠ “Bratstvo”, Dejan Kulundžić.

Mališananima je danas sadnja cveća bila veoma zanimljiva.  Oni su kažu svesni da je očuvanje životne sredine veoma važno.

Radnici JKP „Čistoća“ ovih dana rade na uređenju trgova i zelenih površina kako bi grad bio blistav za proslavu  svog  552. rođendana.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO