Dejan Miletić sa predstavnicima Gradske uprave Novi Pazar

Vršilac dužnosti direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Dejan Miletić sa najbližim saradnicima sastao se u Novom Pazaru sa zamenikom gradonačelnika Vladimirom Marinkovićem, načelnikom Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Džemilom Divanefendićem i direktorom Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Hajrudinom Hajrovićem.

Nakon toga održan je radni sastanak rukovodiocima organizacionih jedinica Gradske uprave, kao prilika za unapređenje saradnje i planiranje zajedničkih aktivnosti usmerenih ka stručnom usavršavanju zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, kao i podizanju njihovih profesionalnih kapaciteta.

„Agencija je orijentisana ka rastu kapaciteta lokalnih samouprava, sa namerom unapređenja kvaliteta usluga prema graađnima. Novi Pazar je sredina u kojoj rukovodstvo radi ozbiljan posao, ali korišćenjem naših resursa moguće je podići sve kapacitete na značajniji nivo. Obuke Nacionalne akademije nude promene u digitalnoj sferi, zakonskoj regulativi i drugim oblastima čine da sve promene budu lakše prihvaćene i primenjene“, rekao je direktor Nacionalne akademije, Dejan Miletić.

On ističe da su ljudi u Novom Pazaru orijentisani ka promenama i konstantnom učenju i da u tom smislu veruje da će grad kroz program Akademije steći kapacitete da još krupnijim koracima ide napred jer, kako je rekao, ima izuzetne potencijale za unapređenje postojećeg stanja.

Tokom radne sesije sa rukovodiocima organizacionih jedinica i lokalne poreske administracije ustanovljeno je stanje u praksi, evidentirane sugestije i prioriteti kada je o podizanju kapaciteta lokalne samouprave reč.

„Unazad četiri godine imamo saradnju sa Akademijom, delom i kroz partnerstvo sa Regionalnim centrom za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, ali želimo da dodatno iskoristimo činjenicu da je reč o sistemu koji ima preko 700 akreditovanih programa za različite obuke“, rekao je Divanefendić.

Grad je sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu sarađivao na poljima unapređenja kapaciteta inspekcijskog nadzora finansijskog upravljanja i kontrole kao i u pogledu razvoja ljudskih resursa ali je, prema rečima Divanefendića, dragoceno proširiti partnerstvo i na druge organizacione jedinice.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO