Delegacija Katarskog investicionog fonda u junu u Srbiji

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Dohi sa izvršnim direktorom Katarskog investicionog fonda (IF) Huseinom al Abdulom, koji je pokazao veliko interesovanje za ulaganja ovog fonda u projekte u Srbiji, prenosi Tanjug.

rasim katar

 

Izvršni direktor Katarskog investicionog fonda Husein al Abdula rekao je tokom sastanka da će Srbiju u junu ove godine posetiti delegacija fonda, kako bi se upoznala sa mogućnostima ulaganja u oblasti energetike i poljoprivrede u našoj zemlji, saopšteno je iz kabineta Ljajića.

Predstavnicima Katarskog investicionog fonda tom prilikom biće prezentovani svi projekti iz oblasti energetike i poljoprivrede koje je moguće zajednički realizovati, a Husein al Abdula je istakao posebnu zainteresovanot katarske strane za ulaganja u sektoru proizvodnje uglja u Srbiji.

On je rekao da će u junu u Srbiju doći i predstavnici najveće katarske poljoprivredne kompanije “Hasat”, koji će sa nadležnim institucijama Srbije razgovarati o zajedničkim projektima i investicijama u oblast srpske poljoprivrede.

Ljajić se ranije danas sastao, tokom zvanične državne posete Kataru, sa zamenikom premijera Katara Ahmedom bin Abdulahom al Mahmudom.

(PrintScreen: Tanjug)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO