Dino Suljković, drugi harmonikaš sveta, oduševio prisutne na koncertu u Novom Pazaru

U foajeu Kulturnog centra održan je koncert Dina Suljkovića studenta Muzičke akademije u Nišu, osvajača brojnih međunarodnih nagrada i priznanja.

dino-suljkovic

 

Organizatori koncerta su grad Novi Pazar i Kulturni centar a povodom 552. rođendana Novog Pazara.

Dino Suljković je student Muzičke akademije u Nišu, u klasi Miljana Bjeletića, odsek za harmoniku. Njegov solistički koncert održan u foajeu Kulturnog centra je jedna od aktivnosti povodom dana grada.

“Da bi ste došli do nekog određenog nivoa potrebno je požrtvovanje I potrebno je odricanje, odprilike to je nekih od 4 do 6 sati rada svakog dana, a kada je neko veliko takmičenje u pitanju sprema se I radi mnogo duže I napornije, kazao je mladi Dino Suljković.

“Drago mi je da jedno ovakvo dete I jedan biser Novog Pazara koji je sa toliko godina, koliko ima svetski priznat na svim kontinentima. Dete koje je proglašeno vicešampionom Evrope u harmonici”, kazao je direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić.

Učesnik je I više puta nagrađivan na najvećim svetskim takmičenjima. Ovaj mladi muzičar dobitnik je i priznanja – ”Ličnost godine” koje je dobio u Čačku 2010. godine za doprinos afirmaciji grada Novog Pazara.

Harmoniku je počeo da svira sa pet godina u Novom Pazaru  i već osvojio brojne nagrade kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Sa  17-godina Dino Suljković osvojio je drugo mesto na Svetskom takmičenju u harmonici održanom u mestu Vigo u Španiji. Na takmičenju u Španiji učestvovali su muzičari iz 21 zemlje, gotovo iz cele Evrope, Rusije, Kine i sa Novog Zelanda. Ocenjivao ih je žiri od 13 članova koji su iz svih većih centara za harmoniku u svetu.

Profesor Miljan Bjeletić smatra da su Dinovi dometi veliki i da ima šansu da kad za to dođe vreme studije nastavi na bilo kojoj evropskoj akademiji. “Dino je prvi đak ove muzičke škole, koji je napravio jedan vredan rezultat ne samo za školu, već i za Srbiju”, istakao je Bjeletić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO