Đoković: Nije normalno da sa Rafom igram već u četvrtfinalu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je danas da će meč protiv Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa biti njegov najveći izazov u dosadašnjem delu sezone na šljaci.

“”Eto, došli smo do tog meča koji je željno iščekivan. Nije normalno da se sastajemo već u četvrtfinalu, ali takav je bio žreb i prihvatam verovatno najveći izazov koji mogu da imam u tenisu, pobediti Nadala na Rolan Garosu. Njegov skor koji ima na ovom terenu (70 pobeda i jedan poraz) dovoljno govori o njemu. Trenutno stanje na rejtingu nije realno stanje, ali to je tako kako jeste i moram da se suočim sa tim, kao i on što mora da se suoči, jer ni za njega ovo nije bio najpovoljniji meč”, rekao je Đoković novinarima.

Novak veruje da ima šansu da dobije velikog rivala, od kojeg je u Parizu izgubio svih šest mečeva.

“Imao sam nekoliko mečeva u kojima sam bio vrlo blizu da ga pobedim, pogotovo 2013. i to mi uliva nadu da mogu da pobedim i sada. Naravno da ću ući u meč sa željom da pobedim. Samopouzdanje od broja pobeda ove sezone će mi pomoći, probaću da budem psihički čvrst, da imam visok intenzitet, pravilan, pozitivan pristup meču u svakom pogledu. Ipak, igra se u tri dobijena seta, a mi pričamo o Nadalu na šljaci. Opet, svestan sam da treba da igram na vrhuncu da bih uspeo da ga pobedim. Znam šta treba da radim, a i on, sa druge strane, oseća veliki pritisak”, rekao je Đoković.

On je u osmini finala bez mnogo problema savladao Francuza Rišara Gaskea sa 6:1, 6:2, 6:3.

“Nijel lako igrati protiv Franuza na Rolan Garosu, prva tri gema su bila teška, ali uspeo sam da zadržim nivo igre i prođem dalje. Igram svoj najbolji tenis, to dokazujem i ove godine i zbog toga sa puno samopouzdanja čekam meč protiv Nadala”, naglasio je Đoković.

Novinare je zanimalo i u čemu je tajna lakoće s kojom Đoković igra.
“Ne postoji jedna reč koja može da definiše moju igru ili uspeh ili sam nastup na terenu. To je sklop okolnosti koji su sastavni deo mene kao ličnosti, moje igre, veštine udaraca na kojima sam radio. A pre samog rada tu je volja da se napreduje, da se izađe svaki dan na teren, da pronađete motivaciju da igrate svakog dana na visokom nivou. Ako nemate volju, nemate pokretačku snagu za rad. Rad bez volje i cilja nema smisla”, rekao je Đoković.

Nadal: Očekuje me najteže četvrtfinale u karijeri

“Kralj šljake” Rafael Nadal igra sve bolje, a koliko u ovom trenutku zaista može saznaćemo u sredu, u četvrtfinalnom duelu protiv Novaka Đokovića.

Devetostruki šampion turnira u Parizu u osmini finala je pobedio Amerikanca Džeka Soka sa 6:3, 6:1, 5:7, 6:2, dok je Novak bio još ubedljiviji protiv domaćeg tenisera Rišara Gaskea – 6:1, 6:2, 6:3.

Đoković godinama pokušava da osvoji jedini Gren slem trofej koji mu nedostaje, a od najvećeg rivala gubio je šest puta na pariskoj šljaci. Prošle godine u finalu.

“Očekuje me najteže četvrtfinale u karijeri na Rolan Garosu”, u jednoj rečenici sve je rekao Nadal.

“Poslednjih nedelja igram sve bolje. Zadovoljan sam i sa prethodna četiri meča u Parizu, dobor se osećam, imam dovoljno samopouzdanja i verujem da mogu da prođem”.

Španac je na Rolan Garosu ove godine izgubio samo set, danas od Soka.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO