DOŠAO JE KRAJ : Emir Elfić ima rok od 48h da podnese ostavku!

U predhodnim tekstovima koje smo objavili na Sandzakhaber.net ( BDZ – RASKOL – EPILOG ,JOŠ JEDNA POTVRDA TAČNOSTI PISANJA SANDŽAKHABERA – U BDZ-U VLADA HAOS , Specijal – RASKOL U BDZ ) pozivajući se na neimenovane izvore, bliske ovoj partiji obavestili smo javnost o dešavanjima unutar BDZ i pucanju Zukorlićeve ljubavi sa Elfićem. Danas možemo da potvrdimo da je taj izvor bio u pravu, naime danas je BDZ odlučila da pokrene proceduru opoziva predsednika BDZ-a Emira Elfića prenosimo tekst u celini.

jaz1

Predsjedništvo BDZ-a na sjednici održanoj u srijedu 20.03.2013. godine donijelo je odluku da se od predsjednika ove stranke zatraži podnošenje bezuslovne i neopozive ostavke u roku od 48 sati. Odluka je obrazložena konstatacijom da je Emir Elfić u proteklom periodu rukovodio strankom suprotno cilju njenog osnivanja, programu i interesima BDZ-a. Također su konstatovana očigledna i učestala kršenja statuta stranke.

U odluci Predsjedništva se ostavlja mogućnost da dosadašnji predsjednik može zadržati mandat narodnog poslanika u ime ove stranke u koliko postupi po odluci Predsjedništva i izrazi spremnost na kooperativnost sa organima stranke.

Ovu odluku svojeručnim potpisima ovjerili su svi članovi Predsjedništva osim Emira Elfića i Šerifa Marukića. Podršku ovoj odluci izrazili su svojim potpisima svi članovi Glavnog odbora osim trojice, kao i svi predsjednici Gradskog i opštinskih odbora stranke.

Obzirom da Elfić nije postupio po zahtjevu Predsjedništva, shodno odluci Predsjedništva pokrenuta je procedura za njegov opoziv sa mjesta predsjednika BDZ-a.

Predsjednistvo-1 Predsjednistvo-2 scan0003-1 scan0003-2 scan0003-3 scan0003-4

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO