Naslovna Mobile Auto-moto sport Došljak: Zagarantovan spektakl na Ušću

Došljak: Zagarantovan spektakl na Ušću

Novopazarski automobilista Esad Došljak rekao je danas da će na predstojećim takmičenjima u brzinskoj vožnji u Beogradu pokušati da zadrži prvu poziciju u Klasi P2 pro rwd na nivou države i regiona, kao i drugo mesto u Superfinalu regionalnog kupa.

“Auto-moto klub Novi Pazar imaće devetoricu predstavnika na legendarnom Ušću, što znači da rastemo kao kolektiv. Staza na Bulevaru Nikole Tesle, pored zgrade nekadašnjeg SIV-a, ne pruža mogućnost vrhunskih vremena, ali je spektakl zagarantovan”, rekao je Došljak.
Drag takmičenja na Ušću održaće se 25. i 26. avgusta.
Došljak je 11. i 12. avgusta nastupio na stazi u Hokenhajmu, gde je pre dve godine na deonici od 402 metra postavio rekord Klase 4wd stejdž 2 od 8,059 sekundi.
“Bio sam drugi sa 8,607 sekundi. Nisam srušio rekord iz 2016. godine i dostigao Klasu sedam sekundi, ali i rivali su ostali daleko od tog ostvarenja. Konkurencija je bila žestoka, pa sam zadovoljan svojim, ali i nastupom celog tima u Nemačkoj. Znam šta mi je potrebno da bih vozio sedam sekundi i pokušaću da to napravim naredne godine”, najavio je Došljak.
Posle Beograda, Došljak će narednog meseca voziti u Mostaru, koji je domaćin poslednjeg ovosezonskog regionalnog takmičenja u disciplini drag.

Exit mobile version