Drama bez kraja u pčelnjaku Toma iz Ivanjice: Medved svaku noć dolazi i uništava mu košnice, krupna životinja nikoga i ničega se ne boji (FOTO)

Ivanjica – Pčelar Tomo Kolarevć iz Ivanjice na velikim mukama je već danima, jer njegove košnice su svaku noć na udaru medveda već duže vreme. Prvo je krupna zver došla u pčelinjak u Komadinama, a onda je kako bi spasio šta je preostalo košnice preneo u selo Vučak, ali gladni medved došao je i tamo.

– Taj pčelinjak sam napravio baš čvrto, ogradio ga i sve ostalo, ali to očigledno nije prepreka da medved bukvalno svaku noć dođe i uništi šta mu se nađe pod šapom. Nekad su to dve, tri, nekad pet košnica, sve zavisi, kaže za RINU Tomo. On dodaje da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, jer krupna šumska životinja očigledno ne preza ni od čega i uvek se vraća baš u njegov pčelnijak.

– Ja dežuram, nekad do dva, tri sata u noć, ali kako ja odem, on se pojavi. Jednom sam otišao predveče i vratio se oko 9 sa sinom da dežuramo, ali je medved već iskoristio priliku i došao dok nas nije bilo. Kao da prati situaciju iz prikrajka i upada kad pčele ostanu same, kaže Tomo.

Ovaj pčelar se obratio svim nadležnim institucijama, neki od njih su izlazili na teren i sačinili zapisnik, ali ništa od toga nije urodilo plodom – medved se vraća iznova i iznova.

– Više ne znam šta da radim. Do sada mi je uništeno 25 košnica, a svaki dan u selo idem sa zebnjom i brojim nove uništene košnice, zaključuje Tomo.

rina.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO