Drogba pojačava “staru damu”

Ako je suditi po izveštajima turskih medija, Didije Drogba je ugovorio sve detalje oko svog prelaska iz Galatasaraja u torinski Juventus.
Fudbalska legenda Obale Slonovače je, prema tim izvorima, dogovorio dvogodišnju saradnju, koja će biti ozvaničena čim se završi Svetsko prvenstvo.

 Drogba bi trebalo da zaradi 4,5 miliona tokom te dve sezone, i to u vidu zagarantovanog novca, kao i za sada još uvek neobjavljeni iznos bonusa na osnovu nastupa i ostvarenih uspeha.

 Didije Drogba ima 36 godina i Juventus ga je u svom timu želeo pre svega zbog svog iskustva, jer “stara dama” ima ozbiljne namere u narednom izdanju Lige šampiona.

 Ovaj 188 centimetara visoki napadač je profesionalnu karijeru počeo 1998. u Le Manu, nastupao je potom po sezonu za Gengam i Olimpik Marsej, a od 2004. do 2012. igrao je za Čelsi, za koji je na 341 utakmice postigao 157 golova. Nakon što je sa londonskim “plavcima” osvojio tri titule, četiri FA kupa, jednu Ligu šampiona i još četiri “lokalna” trofeja u Engleskoj, prešao je u Šangaj Šenhua, a 2013. u Galatasaraj. Za Obalu Slonovače je odigrao 101 utakmicu i 65 puta zatresao mreže rivala.

Sandzakhaber.net / Blic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO