Naslovna Vijesti Dsciplinska komisija FSS: Penal čist ko’ suza. Sudija ocenjen visokom ocenom

Dsciplinska komisija FSS: Penal čist ko’ suza. Sudija ocenjen visokom ocenom

“Glavni akter meča je bio sudija koji je besmislenim odlukama, pre svega sviranjem nepostojećeg penala za goste i neznanjem izazavao revolt i bes svih navijača na stadionu, pomagao Crvenoj zvezdi da što lakše prođe kroz najteže gostovanje…”
Tako su u Novom Pazaru ocenili suđenje Milana Ilića u pobedi Crvene zvezde u gradu sa Jošanice u sedmom kolu Superlige. Pobedu do koje joj je, smatraju Pazarci, Ilić prokrčio put okarakterisavši start Darka Stojanovića kao prekršaj na Gelorom Kangom. Taj penal iz 24. minuta okrenuo je situaciju na Zvezdinu vodenicu. Pazarci su kivni. Međutim, Sudijska komisija FSS uverava da nema razloga. Prema saznanima Sportskog žurnala, Komisija je procenila da je Ilić postupio ispravno kada je dosudio jedanaesterac za Crvenu zvezdu.
Žurnal dalje navodi da je mladi arbitar iz Ćuprije za odluke na Gradskom stadionu nagrađen visokom ocenom 8,4, odnosno da je njegovo suđenje okarakterisani kao: “dobar, očekivani nivo”.

Podsetimo, sam Stojanović je rekao da penal ne samo da nije smeo da bude dosuđen, već da je Kangi trebalo da bude svirana opasna igra.

“Gde sam mogao da sklonim nogu? Prvi sam došao do lopte i noga se našla u jedinom mogućem položaju u kojem je u tom momentu mogla da bude. Tek pošto sam odbio loptu pojavio se Kanga. Jedina i ispravna odluka bila bi zaustaviti igru zbog neoprezne igre igrača Zvezde. On je išao đonom. Odluka da se protiv nas svira kazneni udarac sramna je i bezobrazna”, rekao je Stanojević.

http://youtu.be/5g4NBRedbxo

Exit mobile version