Dužnicima prete isključenja

Novopazarski Elektroras će od ponedeljka početi sa isključenjima električne energije a na spisku dužnika nalazi se oko 2200 domaćinstava, rekao je direktor ovog preduzeća Zvonko Milanović.

Elektrodistribucija

On je za radio  Sto plus istakao da su svi dužnici imali zakonski rok od 15 dana da izmire dug i da taj rok ističe u ponedeljak.
Milanović je dodao da su isključenja nažalost neophodna jer su dugovanja korisnika u ovom trenutku ogromna.

„Domaćinstva u Novom Pazaru i Tutinu trenutno duguju oko 850 miliona dinara, a pravna lica oko 289 miliona, tako da ukupna dugovanja iznose preko milijardu dinara“, rekao je Milanović.

Milanović je podsetio da akcija reprogramiranja duga za struju traje do kraja novembra i da svi dužnici do tada imaju ssansu da uz olakssavajuće okolnosti izmire svoja dugovanja.

„Molimo sve dužnike da ssto pre naprave reprogram za struju jer je to najbolji način da se resse dugovanja, a uslov je izmirenje svih obaveza dospelih posle 31. maja 2013. godine, dok će sav dug nastao do 31. maja moći će da se reprogramira“, naveo je Milanović.

Direktor Elektrorasa je istakao da se do sada za reprogram duga prijavilo 2.056 građana od ukupno 10.400 koliko ih je dobilo ponudu za ovaj sporazum.

radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO