Ekonomski sporazum Srbije, Turske i BiH

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, ministar ekonomije Turske Zafer Čaglajan i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović potpisaće u utorak 14. maja u Ankari Sporazum o ekonomskoj saradnji tri države, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Bih srbija turska

Sporazum predviđa unapređenje svih vidova ekonomske saradnje između tri države, proširivanje partnerstava u privrednim sektorima od strateškog značaja strana potpisnica, kao i sprovođenje aktivnosti u cilju zajedničkog nastupa na tržištima drugih zemalja sveta.
Kako se navodi, za praćenje realizacije sporazuma biće zadužen trilateralni komitet na ministarskom nivou, koji će se sastajati jednom godišnje, po potrebi i češće.
Paralelno sa susretima ministara, organizovaće se Poslovni forumi uz učešće privrednika tri države.
Takođe, planiraju se i druge zajedničke aktivnosti – organizacija sajamskih manifestacija, seminara i obuka, investicionih konferencija, kao i stalna razmena znanja i iskustava, u cilju produbljivanja međusobne ekonomske saradnje Srbije, Turkske i BiH, dodaje se u saopštenju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO