ELFIĆ U POSJETI IFIMES INSTITUTU U SLOVENIJI

Delegacija Bošnjačke demokratske zajednice-BDZ predvođena predsjednikom Emirom Elfićem boravila je u četvrtak 11. aprila 2013. godine u posjeti Ljubljani, gdje su se susreli sa predsednikom IFIMES Instituta za balkanske studije gdinom Aljaf Bahtijarom.

elfic kosor

Tokom sastanka razgovaralo se o trenutnoj političkoj situaciji u Srbiji i regionu, a obje strane su se saglasile da je stabilnost i ekonomski razvoj Balkana jedino moguć kroz evropske integracije i da put prihvatanja evropskih vrijednosti nema alternativu.

Tokom dana delegacija BDZ-a prisustvovala je predavanju bivše premijerke Republike Hrvatske Jadranke Kosor na temu “Evrointegracije i ulazak Hrvatske u EU”. Na ovom predavanju Jadranka Kosor je iznijela iskustva i predstavila put koji je Republika Hrvatska prošla do dobijanja statusa ravnopravne članice EU.

 

elfic22

Nakon skupa Elfić je razgovarao sa bivšom premijerkom Kosor  i istakao da je na prethodnim republičkim izborima bio nosilac liste koalicije nacionalnih zajednica u kojoj je i Demokratska zajednica Hrvata, te da se svojim djelovanjem u Parlamentu Srbije zalaže za ostvarenje prave ne samo Bošnjaka, već i Hrvata, Mađara i drugih nacionalnih zajednica i manjina koje žive u Srbiji.
POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO