Naslovna Sandžak Prijepolje Emir Turković izdao šestu zbirku zadataka

Emir Turković izdao šestu zbirku zadataka

Iz štampe je izašla nova zbirka zadataka inženjera elektrotehnike Emira Turkovića iz Prijepolja, koja će se primenjivati na Eletroehničkom fakultetu Beogradskog univerziteta.

Cilj zbirke „Teorija električnih kola kroz matematičku analizu“ je da pomogne studentima elektrotehničih smerova tehničkih fakulteta da lakše isveobuhvatnije povežu realne fizičke procese koji se dešavaju u električnim kolima sa teorijom električnih kola, primenom dostupnog i razumljivog matematičkog aparata, navodi se u predgovoru autora. Pored Emira Turkovića tu su i profesori Saša Đekić sa Elektrotehničkog fakulteta i Vlado Tadić sa Sveučilišta u Zagrebu. Receziju zbirke su uradili profesori Predrag Osmokrović i Miladin Jurošević.

I ova, kao i prethodnih pet zbirki, koje je do sada uradio, direktno su vezane sa matematikom, kaže Turković, koji dodaje da na zbirkamaradi jer mu to pričinjava zadovoljstvo, a materijalne dobiti najčešće nema, ili je minimalna. Velika podrška u radu su mu najmlađi članovi porodice.

Turković kaže da ima dovoljno spremnog materijala za objavljivanje nekoliko novih zbirki zadataka iz različitih oblasti i da samo čeka na visokoškolske ustanove koje će biti izdavači.

Exit mobile version