Enver Alivodić produžio ugovor sa Njukasl Džetsima

Fudbaler iz Novog Pazara prudužio ugovor sa Njukasl Džetsima.

Za samo dva meseca nastupa u australijskoj A ligi, Enver Alivodić skrenuo je pažnju, zbog čega je osigurao ugovor sa Njukasl Džetsima i naredne sezone.
“Odlično sam se uklopio, u klubu su zadovoljni mojim igrama. Bilo je malo teže na početku, zbog aklimatizacije i velike vlažnosti, ali sada je sve u najboljem redu. Uslovima sam veoma zadovoljan”, rekao je Alivodić radiju “Sto plus”.

Alivodić je u Njukasl otišao krajem februara, odigrao je devet utakmica i postigao dva gola.

I dok je njemu dobro išlo, Džetsima baš i nisu “cvetale ruže”. Završili su takmičenje u elitnom rangu na poslednjem mestu, ali će naredne sezone pokušati da se domognu gornjeg dela tabele.

“Liga broji deset klubova, nema ispadanja i svi imaju približno isti budžet. Igra se brzo i napadački, ima mnogo dobrih stranih igrača, a uslovi su besprekorni. Treninzi i utakmice su na visokom nivou”, ocenio je 30-godišnji Novopazarac.

On je naglasio da su fudbaleri iz Srbije najbolji u klubovima za koje nastupaju u Australiji.
Osim Alivodića, u Australiji igraju Miloš Dimitrijević, Nikola Petković (Sidnej), Nebojša Marinković (Pert Glori) i Andrija Kaluđerović (Brizbejn).

“Dimitrijević je proglašen igračem godine u Sidneju, moguće je da će biti najbolji i u celoj ligi”, naveo je Alivodić, koji je u karijeri osim za Vošu igrao i za Novi Pazar, kiparski Enozis, BSK iz Borče, Čukarički i Radnički iz Niša.

izvor: Mondo

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO