EP: Srbija vs Crna Gora za zlato!

U finalu Evropskog šampionata u vaterpolu snage će odmeriti Srbija i Crna Gora.

Oni koji prate situaciju sa strane verovatno se pitaju šta bi bilo da se Srbija i Crna Gora nisu razdvojili, ali to je politika a ne sport. Posle meča za pamćenje, Crna Gora je pobedila Mađarsku sa 8:5, izborila je plasman u finale, osvojila srebrnu medalju najmanje i što je najvažnije, Crna Gora je obezbedila vizu za Olimpijske igre i Brazilu.

U prvoj deonici gledali smo sve lepo što vaterpolo može da donese. Rat nerava, borbu do poslednjim atoma snage na svakom delu bazena, prečke, stative… Mađari su vodili sa 1:0 i 2:1, ali braća Janović su vraćali Crnu Goru u igru. Na kraju – 2:2. Već tada je bilo jasno da ćemo gledati veliki meč, utakmicu u kojoj ulog nije bio samo plasman u finale Evropskog šampionata nego i viza za Olimpijske igre u Brazilu.

Rat je nastavljen u drugoj deonici. Novi gol u režiji braće Janović, pa gol u režiji porodice Varga. Zvuči čudno ali je istinito u tom trenutku Janovići i Varge – 3:3. Borbu te dve porodice prekinuo je Darko Brguljan čiji brat takođe igra za Crnu Goru – 4:3.

Ljubitelji vaterpola su sa nestrpljenjem čekali nastavak fenomenalnog meča. Ko će u finale? Ko će na Olimpijske igre? Navijači u „Areni“ su bili na strani Crne Gore! Porodica je čudo u Crnoj Gori. Početkom treće deonice pogodio je Draško Brguljan za 5:3. Nastavio se rat u bazenu. Sve je ključalo. Mađari su propustili situaciju sa dva igrača više, Crna Gora peterac. Na kraju uoči posledne deonice – 5:4.

Hošansjki je pogodio za 5:5. Drama u najavi. Prečka na jednoj strani, stativa na drugoj. Gol Ivovića za 6:5. Publika u Beogradu je bila uz Crnu Goru. Golman Šćepanović je radio čuda na gol liniji. Ljubomorno je uz dobru odbranu Crne Gore čuvao prednost, prednost koja je značila plasman u finale, srebrnu medalju i vizu za Rio!

Crna gora je dobila igrača više, a magiju golmana Šćepanovića koji je branio kao nikada u karijeri u veliku prednost od dva gola pretvorio je Vukčević – 7:5 na nešto više od dva minuta pre kraja. Posle još jedne odbrane Šćepanovića, Ivović je pogodio za 8:5 i slavlje ljubitelja vaterpola u Crnoj Gori je moglo da počne.

Sledi finale. Srbija vs Crna Gora. Biće to spektakl za pamćenje.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO