EU PROGRES podiže brane na Raški

brane

 

Rekonstrukcijom prve od šest rečnih brana na teritorijama opština Novi Pazar i Raška danas je počela realizicija projekta zaštite od poplava vrednog 400.000 evra.

Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES.

“Osim započete rekonstrukcij brane na Trnavskoj reci u opštini Raška, projekat obuhvata i izgradnju pet malih brana na pritokama u Novom Pazaru, gde će radovi početi sledeće nedelje“, saopštio je EU PROGRES.

Kako se navodi, zbog loše uređenih rečnih korita svih pritoka reke Raške, grad Novi Pazar i opština Raška su samo prošle godine imali štetu veću od milion evra.

“Preko EU PROGRESa, obezbeđeno je finansiranje izrade tehničke dokumentacije sa 100.000 evra, na osnovu koje su započeli radovi vrednosti 300.000 evra, a završetak građevinskih radova očekuje se do kraja godine“, navodi se u saopštenju.

EU PROGRES ima za cilj da podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije. Evropska unija će izdvojiti 14,1 miliona evra za realizaciju programa, Vlada Švajcarske 2,5 miliona, a Vlada Republike Srbije učestvuje sa 1,5 miliona evra.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO