Evakuacija i prekid nastave u Školi u Novom Pazaru zbog dojave o bombi

Foto:Eldin Ćorović Novi Pazar – Nastava u osnovnoj školi “Avdo Međedović” u Novom Pazaru prekinuta je iznenada nakon što je škola primila dojavu o postavljenoj bombi. Informacija o potencijalnoj bombi, kako saznaje portal indeksonline.rs, navela je rukovodstvo škole da odmah preduzme akcije evakuacije i obavesti policiju, Školsku upravu, kao i saradnike.

Nakon prijema dojave, koja je stigla putem emaila, doneta je hitna odluka o evakuaciji objekta. Roditelji su obavešteni da dođu po svoju decu, a školski prostor je brzo i efikasno ispražnjen. Prema nezvaničnim informacijama, dojava o bombi izazvala je ozbiljnu zabrinutost među roditeljima i zaposlenima u školi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Novi Pazar odmah su stigli na lice mesta. Trenutno se vrši kontradiverzioni pregled školskih objekata kako bi se utvrdila validnost dojave i osigurala bezbednost svih učenika i zaposlenih.

Situacija se pažljivo prati, a nadležni organi pozivaju na oprez i saradnju. Detalji ove dojave i eventualni motivi iza nje još uvek nisu poznati. Ovaj incident je deo serije sličnih incidenata koji su zabeleženi u različitim delovima zemlje, izazivajući opštu zabrinutost za bezbednost u obrazovnim ustanovama.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO