FK Novi Pazar magnet za sve

svi bi hteli plavi dresSvojevrstan fudbalski festival, međunarodnog karaktera danas na Gradskom stadionu, na kome su u sjajnom ambijentu, pred 1.500 gledalaca, defilovali uglavnom mlađi igrači sa različitih prostora, čija je želja dres ovdašnjeg superligaša.

Medjutim, želja će se ostvariti, gotovo sigurno, samo nekima od njih, jer je notes „glavnokomandujućeg u stručnom štabu“ Nebojše Vučićevića prepun.

Utisci tek treba da se sumiraju, no, nesporna činjenica da nije nimalo pogrešio što je „ u vatru ubacio“ skoro kompletan pogon podmlatka, koji je nedavno na furiozan način izborio plasman u društvo najboljih.

Klasu i kvalitet Čmajčanin i drugovi pokazali su i u obe kontrolne utakmice.

Imponovala je lakoća u igri, borbenost, maštoviti potezi i efektni golovi.

Imaće, sasvim je evidentno, značajnu ulogu bar nekolicina njih u novom timu Pazaraca, čije se konture tek naziru.

Od onih, koji sreću potražiše na travi Gradskog stadiona, znanjem i kvalitetom se u prvoj utakmici, izdvojio „romantičar“, doskorašnji kapiten podmlatka OFK Beograda Dimitrije Pobulić (19).

Utisak je da ovaj „vezista“ ima kvalitet potreban Novom Pazaru i da bi fudbalski do tančina „školovan“, mogao bi predstavlja pojačanje plavih.

Upisao se u strelce, ni u jednom momentu, nije bio u kontra- ritmu, odličan radijus kretanja  i pregled igre su samo neke od njegovih vrlina.

Sem njega, prelaznu ocenu dobio je i štoper, Aleksić, takođe mlad fudbaler, ogromnog potencijala.

I u drugom odmeravanju snaga briljirali su omladinci Novog Pazara.

Lepa utakmica za oko, pet golova, od toga dva Semina Hadžibulića.

Možda bi pažnju Vučićevića i njegovih saradnika, od svih koji su imali šansu da se dokažu „sa strane“, mogli da zavrede: Radovanović, Jovanović, te Enes Hamzić.

Stasiti igrač sredine terena pokazao je zavidno znanje, jak na lopti i u duelu, hrabar, često se iz drugog plana ubacivao u završnicu akcija.

Perspektivnom stručnjaku Nebojši Vučićeviću, koji je svojski „zasukao rukave“, ni detalj nije promakao.

„Da smo prihvatili sve pozive, danas bi prodefilovalo sigurno 70- 80 igrača, što je još jednom potvrda da je Novi Pazar magnet za sve. No, odlučili smo se za ovih 30-tak, od kojih ako ostanu četvorica, to bi bilo veoma dobro za nas“, rekao je Vučićević Regionalnoj televiziji.

Po njegovim rečima, ima dosta mladih i talentovanih fudbalera, mahom iz Prve lige Srbije i ostaje da se vidi ko je od njih spreman i kvalitetan da odgovori izazovima našeg najelitnijeg takmičenja.

Vučićević je naglasio da Novi Pazar sa pripremama zvanično startuje 1. jula i da će se oni najiskusniji tada priključiti radu.

„Pojačanja su neophodna, moramo da dovedemo bar pet, šest proverenih superligaških fudbalera, koji su bili nosioci igre u svojim ekipama. Potreban nam je takav kvalitet, kako bi mogli da se ravnopravno nosimo sa ostalim rivalima i da naši navijači ne strepe za opstanak“, zaključio je Vučićević.

U međuvremenu, potraga za eventualnim akvizicijama, biće nastavljena u toku naredne nedelje, dolaskom na probu još jedne grupe mladih igrača, najavio je trener Novog Pazara.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO