Fk Novi Pazar: Tražimo izuzeće sudije Živkovića

Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar upućuje zahtev Komisiji za suđenje Fudbalskog saveza Srbije da isključi sudiju Aleksandra Živkovića iz utakmica koje naš klub igra. Pomenuti delioc (ne)pravde je brutalno oštetio Novi Pazar u utakmici u Lučanima. Već u prvih deset minuta je dodelio dva žuta kartona našim igračima (čime je pokazao svoju nameru), od kojih je prvi žuti karton Adesinji neopravdano dodeljen. Sudija Živković je već u 22. minutu pokazao drugi žuti karton, što je rezultiralo isključenjem pomenutog igrača.

Isti sudija je dosudio i nepostojeći penal za domaćina, čime je obavio svoj zadatak. Dodatno, Živković je produžio trajanje utakmice za svega 4 minuta, iako je bilo čak 10 izmena, pregledavanja VAR-a, intervencija medicinskih timova oba tima, i zadržavanja lopte od strane čak i dečaka zaduženih za vraćanje lopte koja je bila van terena.

Tokom celog meča, sudija je primenjivao neujednačen kriterijum pri dosuđivanju prekršaja, ne dosuđujući očigledan prekršaj nad našim igračem Ergelasom, iako je pretrpeo ozbiljan udarac i posekotinu na gornjoj usni. Slično se dogodilo i u slučaju očiglednog prekršaja nad Lazićem.

Očigledno je da je Novi Pazar poslužio kao poravnanje i kompenzacija za Mladost zbog sudijskih grešaka u njihovoj utakmici protiv Vozdovca. Ovakvi događaji čine da naš fudbal izgleda kao trgovinska buvlja pijaca. Ne čudi što naši klubovi na evropskoj sceni ne mogu osvojiti ni jedan bod. Tamo nema raznih Živkovića spremnih da se javno brukaju i sramote kako bi obavili zadatak koji im je poveren.

Važno je napomenuti da ovo nije prvi put da nas isti sudija ošteti na isti način kao što se dogodilo juče u Lučanima. Slično se dogodilo u utakmici protiv Inđije, gde je takođe isključio našeg igrača, dosudio nepostojeći penal i poništio gol našem timu.

Svesni smo da ovim saopštenjem rizikujemo novčanu kaznu, ali ne možemo da ćutimo dok nas brutalno potkradaju. Nas će kazniti, dok druge ne smeju da opomenu, iako čine drastičnije stvari od naših javnih oglašavanja. Ovo postaje ligu gde je unapred poznato ko će biti prvak i ko će igrati u Evropi, možda čak i ko će ispasti. Za nas ostale, ostaje samo “liga bez briga”.

Pozivamo ostale klubove da se udružimo i da zajedno branimo regularnost fudbalskog takmičenja. Poslednji je trenutak da podignemo svoj glas protiv sudijskih nepravdi i anomalija u našem fudbalu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO