FK Novi Pazar: UPPR koči ponudu Roberta Nave

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da se u prethodnom periodu pojavilo nekoliko zainteresovanih za preuzimanje vlasništva nad klubom i da je najkonkretniji bio Švajcarac Roberto Nava, ali da njegovu ponudu u ovom trenutku nije bilo moguće prihvatiti.

“Nava je izneo zahteve i uslove, do juna i završetka sezone i posle toga, kada bi se napravio dugoročni ugovor. Zahtevao je odgovor u roku od pet sati. Zahvalni smo mu na dolasku i želji da pomogne, ali predsednik Tarik Imamović je ocenio da je to ‘ultimativo kratko vreme’ i da ponuda mora biti razmotrena”, navodi se u saopštenju Novog Pazara.

U ovdašnjem prvoligašu ističu da su konsultovali stručnjake iz oblasti međunarodnog prava, fudbalske menadžere sa internacionalnim iskustvom, te stručne ljude i pravnike iz klubova u regionu, koji imaju iskustva sa stranim ulagačima, sponzorima i vlasnicima klubova.

“Devetočlanom pregovaračkom italijansko-švajcarsko-srpskom timu saopštili smo da nije moguće u kratkom vremenskom intervalu doneti tako važnu odluku. Jedini kamen spoticanja je Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) u koji je klub ušao zbog prethodnih dugovanja, a čijim bi se usvajanjem deblokirao klupski račun, uz uslov da se u narednih pet godina izmire obaveze prema poveriocima. Neusvajanje UPPR-a značilo bi bankrot i gašenje kluba, pri čemu bi propala Navina ulaganja, koja bi bila identična ulaganjima Grada. Proces UPPR-a je u toku, a ulazak jakog sponzora i praktično novog inostranog vlasnika mogao bi da obori njegovu uspešnost. U vreme trajanja UPPR-a, klub ne može da sklopi nikakav zakonski validan ugovor”, pojašnjavaju Pazarci.

“Zbog svega toga, iako predlozi i zahtevi Navinog tima nisu sporni (mesto predsednika kluba, sportskog direktora, generalnog direktora, trenera, pomoćnog trenera, koordinatora i trenera mlađih selekcija, tim menadžera, portparola i ostalo), Navi i njegovom timu ponuđen je početak saradnje, koja bi podrazumevala mogućnost sponzorstva na dobrovoljnoj bazi. Posle toga, uz mogući pozitivan ishod UPPR-a, mogli bismo da sklopimo profesionalni ugovor na duži vremenski period pod uslovima koje su gospodin Nava i njegov tim predložili, uz minimalne izmene”, dodaje se.

Klupski čelnici konstatovali su da ovi pregovori nisu završeni, da je Nava rekao da je “Novi Pazar njegov grad” i da je najavio novi dolazak za sedam dana, kada bi izneo nove predloge i ideje “kao mogući budući vlasnik i finansijer, ali i kao veliki prijatelj fudbala i grada”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO